Sprawozdanie: Gimnastyka – zdrowy styl życia w powiecie poznańskim 2020

Gimnastyka zdrowy styl życia w powiecie poznańskim 2020” to zadanie publiczne realizowane przez fundację wspólnie z powiatem poznańskim. Odbyło się zaplanowanych 20 zajęć trwających 1,5 godz. w terminie od marca do listopada 2020 r. z przerwą wakacyjną przedłużoną z powodu pandemii. Ostatnie pięć zajęć odbyło się w trybie online, co zapewniło uczestniczkom bezpieczeństwo przed zarażeniem się COVID 19. Był to wyjątkowo trudny czas, dlatego też dziękuję wszystkim biorącym udział w tych zajęciach, za to że nie poddałyśmy się i zrobiłyśmy coś dobrego dla naszego zdrowia fizycznego i psychicznego. Ćwiczenia pozwoliły nam choć na chwilę oderwać się od życia codziennego i zapomnieć o wszystkich problemach. Gimnastyka promowała zdrowy styl życia i aktywny sposób spędzania wolnego czasu. Z zajęć wynosiłyśmy dobre samopoczucie i wiedzę jakie znaczenie mają wykonywane ćwiczenia na nasz organizm i poszczególne partie ciała (ze szczególnym uwzględnieniem kręgosłupa). Poznane techniki rozładowywanie stresów przynosiły wszystkim uczestnikom wielką ulgę, za co dziękujemy prowadzącej Pani Renacie.

Przewiń do góry